Pastissets casolans. Fotografia: Lena Paüls. |
9
Bon dia, B! Tens
raó, cal una mica de pràctica per fer el doblec. Suggereixo que, quan te'ls
posis a fer, escoltis el Prélude a l'après-midi d'un faune de Debussy, que combina amb tot a la
cuina i et transportarà a espais oberts mentre treballis la massa. Després,
segueix aquest procediment: posa un muntet de pasta sobre paper parafinat.
Allisa-la amb el corró, tan fina com puguis, mentre no claregi. A continuació
talla un cercle de la mida que vulguis (va bé l'amplada d'un bol de llet
d'aquells que vas comprar a Escòcia) i retira la pasta sobrant de les vores.
Posa-hi una cullerada de cabell d'àngel al centre. I ara doblega el cercle
així: Aixeca el paper parafinat on s'hi haurà enganxat la pasta i doblega'l
sobre si mateix, de manera que les vores de la pasta coincideixin. A
continuació, desenganxa amb un ganivet la pasta del doblec i amb l'ajuda d'una
forquilla o amb els dits ajunta les vores perquè no salti la confitura. I cap
al forn. A 180º. Quinze o vint minuts, només. Si cal, acaba'ls d'enrossir al
grill. La recepta no ho diu, però s'han de sucar en sucre quan encara siguin
calents. ¿Em deixaràs que t'hi ajudi?
10
Gràcies, N. Miraré
de sortir-me'n. Prometo que te'ls deixaré tastar.
11
N., hola,
No vaig trobar
carbasses. Potser ja no n'és temps. Per això el cap de setmana passat no vaig
poder fer els pastissets. Ahir vaig comprar a la parada d'uns artesans un pot
de quart de cabell d'àngel confitat i, avui, per fi, els he fet. Han quedat
cruixents fer fora i melosos per dins. Exquisits. Seguint les teves
recomanacions, no m'ha estat tan difícil
fer el doblec de la pasta. Fan goig de veritat. ¿Et va bé demà? T'espero
després de dinar.
B.
Lena Paüls (2013). Proses inèdites: Com doblegar el cercle (epistolari electrònic).
Accediu als blocs de la Lena Paüls: Punt i a cap. Creació de sentits
Pont d'Enseula
i mireu també aquestes delicadeses, i moltes d'altres que anireu trobant: melmelada de móres , flors de carabassó, bunyols de cítrics
Accediu als blocs de la Lena Paüls: Punt i a cap. Creació de sentits
Pont d'Enseula
i mireu també aquestes delicadeses, i moltes d'altres que anireu trobant: melmelada de móres , flors de carabassó, bunyols de cítrics
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada